Kolegji “UNIVERSI”, posedon kushte shumë të mira për realizimin e përmbajtjeve mësimore, kështu që mësimi teorik dhe praktik zhvillohet në objektin e Kolegjit.

Kapacitetet ekzistuese infrastrukturore të Kolegjit mundësojnë zhvillimin normal të mësimit për rreth 700 studentë çdo vit akademik.

Hapësirat e Kolegjit janë gjithmonë të pastërta, të shëndetshme dhe të sigurta.

Kolegji posedon 6 klasa, 4 për ligjërata me nga 50 vende, një me 100 vende dhe një tjetër me 80 vende, një bibliotekë, një kabinet të kompjuterëve, një laborator për mjekësi sportive dhe fizioterapi ku kryhen testime dhe hulumtime në sport dhe mjekësi sportive, laboratorin për infermieri, një kabinet me pajisje për analizën e ndeshjeve sportive përmes kompjuterit. Palestër sportive me hapësirë 1800m2

Kolegji “UNIVERSI”, posedon kushte shumë të mira për realizimin e përmbajtjeve mësimore, kështu që mësimi teorik dhe praktik zhvillohet në objektin e Kolegjit.

Mësimi jashtë objekti bëhet vetëm nga disa lëndë të programit sportiv si: nga lënda e skijimit në Brezovicë, nga noti në pishinën e qytetit aktivitetet në natyrë te liqeni i Batllavës, apo në det, pesëgarëshi atletik në Stadiumin e Mitrovicës.

Palestrën e madhe për sporte kolektive dhe atletikë, 43×23

Palestrën për gjimnastikë, gjimnastikë ritmike dhe vallëzim, për sporte mundëse dhe sporte me raketë, 30×15

Sallën për badminton, 12 tabela për pingpong etj.